اهلا وسهلا بكم فى مجلة جمال حواء حواوشى الكبدة :ربع كيلو كبده سليم بدون تقطيع _عدد 2 بصلة مبشورة _ ملح و فلفل وبهارات لحمة وتوابلك المفضلة _2ملعقة سمن و 4 زيت لتحمير الرغيف بعد تجهيز الكبدة _ 3كوب ماء او ما يكفي لملء نصف الاناء هنغلي الماء ف حلة صغيرة و بعد كده نحط الكبده قطعه ع بعضيها او شرائح كبيرة و بعدين نسيبها تتسلق لمدة 5 دقايق عشانما تشدش معاكي بعد كده ف الاكل يدوب لونها يغير و اضمن ان الدم مش وجود فيها هنطلعها المياه و نقطعها حتت صغيرة ع ما الكبدة تجهز نكون حمرنا البصلتين المبشورتين ف السمن لحد ما لونه يصفر و بعد كده ننزل عليهم بالكبده بعد تقطيعها و نقلبهم مع بعض لمدة دقيقتين و نكمل الحلة ماء مغلي عشان الكبدة مع البصل يستووا زي فكرة اللحمة المعصجة هنا بقى ننزل بالتوابل والبهارات بتاعتنا و نسيبهم لحد ما المياه ف الكبدة تنشف خالص و لواحتاجت تاني نحط لها مافيش مشاكل اهم حاجة يكون مغلي عشان ما يأثرش ف الطعم والتسوية.............> اول ما المياه ف الكبده تنشف كده يكون الخليط جاهز نجيب عيش ابيض او العيش الي تحبوه و نملا العيش بالخليط كاني بملاه لحمة عشان اعمل حواوشي عادي خالص..اجهز طاسة او الشواية لو عندك و احط فيها معلقة زيت واخليها تسخن جامد واحط الرغيف يتبصم م الناحيتين و بكده يكون جاهز للاكل ويتقدم مع سلطة خضرا و طحينة . المصدر : جمال حواء إقرإي أيضا مواضيع أخرى عن طبخ Put the internet to work for you. |
طريقة عمل حواوشى الكبدة
كاتبة الموضوع:
Unknown
الأربعاء، 3 ديسمبر 2014
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة (Atom)