قناة جمالك جمال

قدمى الزبادى فى البيت مثل الجاهزة

الخميس، 31 يوليو 2014

قدمى-الزبادى-فى-البيت-مثل-الجاهزة1

المقادير:
ا كيلو لبن
ملعقة صغيرة زبادي
ملعقة صغيرة سكر

قدمى الزبادى فى البيت مثل الجاهزة
قدمى الزبادى فى البيت مثل الجاهزة
طريقة التحضير:
اغلى اللبن كويس واتركيه لحد مايبقى دافئ ، وبعدين تجيبي معلقة الزبادي وذوبيها كويس مع معلقة السكر ، بعد كده تضيفيهم على اللبن .
احضرى صينية بغطاء يكون مقاسها مناسب لعدد الأكواب اللي هتحطي فيها الزبادي (غالباً كيلو اللبن بيعمل من 5 إلى 6 أكواب زبادي) وتحطي في الصينية دي ماء دافئ ( حوالي نصف الصينية) وبعدين تسخني الغطاء بتاع الصينية على عين البوتجاز ( حوالي 30 ثانية ).
ثم ضعى كوبايات اللبن في الصينية وتغطيها بالغطاء الدافئ وتغطي عليها بفوطة أو ملاية أو أي شيئ يضمن ليكي أن الجو المحيط يفضل دافئ لمدة 3 ساعات.
بعد مرور الـ 3 ساعات ممكن تفتحي وادخليها الثلاجة.

ملحوظة :
_ إذا زاد سخونة اللبن أو الماء اللي في الصينية ممكن الزبادي يطلع منك ساءل شوية وعليه شرش (ماء من فوق ) .
_ إذا كان اللبن أو الماء باردين (موصلوش لدرجة الدفئ المطلوبة ) بعد ال3 ساعات هتلاقي الزبادي غير متماسك ، تقدري في الحالة دي إنك تسخني الماء اللي في الصينية مرة أخرى .
_ يمكنك عمل زبادي مثل طعم زبادي جهينة وده بإستخدام لبن جهينة أو أي لبن مبستر ، وكمان تقدري تزودي عليه أي نوع فاكهة قطع من الفواكه المفضلة لديك .
_ الطعم اللازع سببه زيادة كمية الزبادي المذاب في اللبن .

 



via mixCleopatra http://ift.tt/1prnjz2

IFTTT

Put the internet to work for you.

Turn off or edit this Recipe

قناة جمالك جمال

 

قناة جمالك جمال

أرشيف المدونة الإلكترونية

المشاركات الشائعة

صفحتنا على الفيس بوك

يوميات الجمال