قناة جمالك جمال

طريقة عمل حواوشى الكبدة

الأربعاء، 3 ديسمبر 2014




اهلا وسهلا بكم فى مجلة جمال حواء 


 حواوشى الكبدة : 


ربع كيلو كبده سليم بدون تقطيع 
_عدد 2 بصلة مبشورة 
_ ملح و فلفل وبهارات لحمة وتوابلك المفضلة 
_2ملعقة سمن و 4 زيت لتحمير الرغيف بعد تجهيز الكبدة
_ 3كوب ماء او ما يكفي لملء نصف الاناء

هنغلي الماء ف حلة صغيرة و بعد كده نحط الكبده قطعه ع بعضيها او شرائح كبيرة و بعدين نسيبها تتسلق لمدة 5 دقايق عشان 

ما تشدش معاكي بعد كده ف الاكل يدوب لونها يغير و اضمن ان الدم مش وجود فيها هنطلعها المياه و نقطعها حتت صغيرة 
ع ما الكبدة تجهز نكون حمرنا البصلتين المبشورتين ف السمن لحد ما لونه يصفر و بعد كده ننزل عليهم بالكبده بعد تقطيعها 
و نقلبهم مع بعض لمدة دقيقتين و نكمل الحلة ماء مغلي عشان الكبدة مع البصل يستووا زي فكرة اللحمة المعصجة
هنا بقى ننزل بالتوابل والبهارات بتاعتنا و نسيبهم لحد ما المياه ف الكبدة تنشف خالص و لواحتاجت تاني نحط لها مافيش مشاكل 
اهم حاجة يكون مغلي عشان ما يأثرش ف الطعم والتسوية.............>
اول ما المياه ف الكبده تنشف كده يكون الخليط جاهز نجيب عيش ابيض او العيش الي تحبوه و نملا العيش بالخليط كاني بملاه لحمة 
عشان اعمل حواوشي عادي خالص..اجهز طاسة او الشواية لو عندك و احط فيها معلقة زيت واخليها تسخن جامد واحط الرغيف 
يتبصم م الناحيتين و بكده يكون جاهز للاكل ويتقدم مع سلطة خضرا و طحينة .
المصدر : جمال حواء


إقرإي أيضا مواضيع أخرى عن طبخ

IFTTT

Put the internet to work for you.

Turn off or edit this Recipe

قناة جمالك جمال

 

قناة جمالك جمال

أرشيف المدونة الإلكترونية

المشاركات الشائعة

صفحتنا على الفيس بوك

يوميات الجمال