المقادير تتبيله الجمبرى 1كيلو جمبرى كبير الحجم بقشرة 6 ملعقة كبيرة زيت زيتون 3 ملعقة كبيرة عصير ليمون 2 ملعقة كبيرة توابل مطحونة (كمون ، كزبرة، شطة ناعمة ، لومي جاف مطحون ، كركم) ملح وفلفل
صلصه الجمبرى 4 ملعقة كبيرة زيت زيتون 2 بصل كبير، شرائح 2 فص ثوم مفروم 1/2 كوب عصير طماطم طازج 1 كوب مرق سمك أو دجاج 1 ملعقة كبيرة معجون طماطم 2 ملعقة كبيرة دبس رمان 1 ملعقة كبيرة توابل مطحونة (كمون ، كزبرة ، شطة ناعمة ، لومي جاف مطحون) 1/2 كيلو مكرونة اسباجيتي ملح وفلفل الطريقة والتحضير اخلطى الجمبرى مع الزيت والليمون والتوابل المطحونه وضعيهم فى التلاجه حتى يتم تتبيلهم جيدا صلصه الجمبرى سخنى الزيت فى اناء متوسط واضيفى البصل والثوم مع التقليب جيدا حتى ياخذ اللون البنى . اضيفى عصير الطماطم والماجى والملح والفلفل والتوابل المطحونه عند الغليان خففى النار وغطيها لمدة 15 دقيقه ثم ترفع من على النار
اسلقى المكرونه فى الماء المغلى على نار متوسطه ثم صفيها احضرى الشوايه وسخنيها وادهنيها بقليل من الزيت رصى عليها الجمبرى واتركيه 5دقائق لكل جانب حتى تمام النضج ارفعى الجمبرى من الشوايه وضعيه فى مقلاة على النار مع نصف كميه البصل ويتبل بالملح والفلفل وقلبى الخليط حتى يسخن اضيفى المكرونه الى الكميه الباقيه من خليط البطل مع التقليب ضعى المكرونه فى طبق التقديم ورصى الجمبرى فوقها وزينيه بالصلصه وبالهنا والشفا مع تحياتى جمالك مهم