اخواتى اليوم بقدم لكم طبقين -
واحد معروف وهوة السمك المقلى بس لى حشوة خاصة بى
والطبق التانى هوة الجمبرى المطبوخ وان شاء الله الاطباق تنال رضاكم
سمك بلطى مقلى
المكونات
سمك بلطى كبير او وسط
عصير ليمون
التتبيلة الخارجية
ملح+شطة+بودرة الثوم+كسبرةجافة+ كسبرة خضراء+
كمون ناعم
الحشو فى بطن السمكة
كرفس مفروم ناعم_كسبرة خضراء+ثوم مفروم+كمون وشطة وملح + فلفل اخضر مفروم ناعم+مبشور بصل مصفى من الماء
للقلى
طبعا دقيق وزيت
الطريقة
بعد تنظيق السمك جيدا يغسل ويترك يصفى ماؤه
ثم يتبل بالملح والليمون والبهارات المذكورة
يترك نصف ساعة فى التتبلة الخارجية
نخلط المكونات الخاصة بالحشو معا
ونبطن بها بطن السمكة
نقلب السمك فى الدقيق ويقلى قى زيت ليس غزير ولكن يكون حار حتى تتحمر السمكة جيدا
على فكرة راحتها بهذه الطريقة بتكون شهية جدا جدا
ويقدم مع ارز الصيادية والسلطة الخضراء
*******************
جمبـــــــــــــرى مطبـــــــــوخ
المكونات
جمبرى متوسط الحجم ومقشر
عصير طماطم
معجون طماطم مركزة
زيت ودقيق لقلى الجمبرى
ثوم مهروس ناعم
ملح وفلفل اسود وبهارات سمك
كسبرة خضراء للتزيين
الطريقة
بعد تقشير الجمبرىنتبله بدقيق ونقلية فى زيت لمدة دقيقة واحدة ونخرجة من النار جانبا
نشوح ثوم فى زيت ونضع عصير الطماطم والمعجون ونتركهم يتسبكوا ثم نزيد ماء ونتبل الجميع
بعد ان يغلون غلوة واحدة نسقط الجمبرى اللى سبق وتحمر – نزين بالكسبرة الخضراء
يقدم هذا الطبق بجانب اطباق الاسماك ويمكن طبعا كطبق رئيسى مع ارز الصيادية او حتى الارز الابيض بيكون جميل جدا
وبالف هنا عليكم
via mixCleopatra http://ift.tt/1tFg9eu
Put the internet to work for you.