السلام عليكم ورحمة الله
الفتة المصرية بالخل والتوم اكلة مشهورة و عارفينها كلنا
اصبروا عليا الجديد هو طريقة التقديم
اولا الفتة بنقدم معاها صلصة طماطم زي بتاعتة الكشري المصري
المقادير
رغيف ونصف عيش شامي او بلدي مقطع مربعات صغيرة
3 اكواب ارز مصري ابيض
4 طماطمات معصورين ومتصفيين
لحمة ضاني او بتلو
نص كوب خل (الكمية حسب الرغبة)
نصف راس ثوم مقشر ومدقوق او مفروم كويس
الطريقة
بالنسبة للحمة الضاني احب اغلي ماء واضعها فيه تاخد غلوتين و اصفيها واغسلها و اكون محضرة ماء تاني مغلى واحطها فيه مع بصلة و ورق لورا و طماطماية و حبهان و نصف جزرة احيانا حسب الرغبة وقبل ما اطفي عليها بربع ساعة اضيف الملح والفلفل الاسود
الارز اضع معلقة سمنة ومعلقة زيت واضع معاها فص حبهان (هيل) وورقة لورا و لما الريحة تطلع اضيف 3 اكواب ماء و اكون غسلت الارز و صفيتة الارز المصري لا يحتاج للنقع اضيف الارز و لما يتشرب اوطي عليه
معلقة سمنة مع معلقة زيت فالاناء اللي هعمل فيه الصلصة لما يسيحوا احط الطماطم المعصورة والمصفاة
ولما يغلوا اضيف معلقتين خل و ملح وفلفل وكمون وذرة شطة و استنى لما يتقلوا شوية ثم اطفي عليهم
احمر نصف مقدار الثوم و تضعي عليهم الطماطم والنصف التاني من التوم حطي عليه معلقتين خل
نضع العيش المقطع مربعات مع معلقة سمنة في الفرن يتحمصوا واحرص على تقليبهم بمعلقة علشان ما يتحرقوش وفنفس الوقت يتحمصوا كويس
نضع فى كوب كبير او مج 3 معالق صلصة بالثوم و3 معالق خل بالثوم و نكمل الباقي شوربة من بتاعتة اللحمة اللي سلقناها
نضعهم على العيش لحد ما يطرى نوعا ما
نضع الارز في قالب احرصي على ارتفاع الارز على جوانب القالب اكثر من وسطه حطي يعطيكي الشكل المطلوب
ضعي العيش في الوسط ثم اقلبي القالب في طبق تقديم يكون اكبر حجما من القالب
ضعي 3 معالق من الثوم بالخل فى مج و نصف المج شوربة ثم وزعيه بالملعقة على طبق الفتة قدمي صلصة الطماطم كطبق جانبي ويمكنك توزيع بعض النقاط كزينة على طبق الفتة ارجو ان تكون الصور واضحة اي سؤال انا حاضرة
via mixCleopatra http://ift.tt/1tFg5LV
Put the internet to work for you.