المكوناتالمكونات دى لماكينة البتيفور مش لكيس التزيين)
كيلو دقيق
4 كوب زبدة طرية
3 كوب سكر بودرة
5 بيضات كبار
2 ملعقة صغيرة فانيليا
ملعقة كبيرة كاكاو للتلوين
وللتزيين هنحتاج:
مربى(اى نوع انا استخدمت مربى المشمش)
فارمسيل
جوز هند
فستق مجروش
بندق مجروش
(وطبعا التزيين ده حسب الرغبة)
الطريقة:
فى اناء هنحط الزبدة
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
وهنضربها بالمضرب لمدة نص دقيقة
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
وهنضيفلها السكر بودرة
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
ونضربها بالمضرب مدة طويلة لغاية مالونها يبقى ابيض وقوامها كريمى
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
ونضيفلهم البيض والفانيليا
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
ونضربهم كويس ونضيفلهم الدقيق المنخول بالتدريج
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
ونقلب المكونات بالمعلقة او نعجن بايدينا لغاية مايبقى عندنا عجينة متماسكة
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
وناخد نص كمية العجينة نضيفلها معلقة الكاكاو ونعجنها بايدينا لغاية ماتتلون كلها
اضغطي هنا لمشاهدة الصورة بحجمها الأصلي
وطبعا فيه ناس بتحب تحط بيكنج بودر لمكونات البتيفور انا جربت الطريقتين واخترت اللى من غير بيكنج بودر هش وشكله مش بيتغير فى الفرن وطبعا انتوا اختاروا اللى يريحكم
ونبدأ نشكل البتيفور بالماكينة فى صوانى مدهونة
via mixCleopatra http://ift.tt/1ALIeCR
Put the internet to work for you.