المقادير راس ثوم صغيرة متقشرة و مفرومه كوب طماطم مضروبة و متصفيه كوب ملوخيه ناشفة منخوله حتى تتاكدى من نظافتها ملح وكمون و كسبره ناشفه و ربع ملعقه صغيره بهارات 2كوب مرقه فراخ او لحمه
نصف ملعقه سكر
الطريقه
تحمير الثوم فى السمنه حتى يصفر لونها نضيف كوب الطماطم ثم نضيف الملح و الكمون و الكسبره الناشفه و نصفملعقه صغيره سكر نترك الطماطم حتى تتسبك نضيف الشوربه نتركها حتى تغلى جيدا ثم نرفعها من على النار نضيف الملوخيه بالتدريج و نقلبها حتى نصل للقوام المطلوب نقلب جيدا