بطاطس بالباشميل المقادير: خمس حبات بطاطس مقطعه شرائح سمك 1سم نص كيلو لحم مفروم بصله مفرومه عصير طماطم وملعقه صلصه ملح وبهارات وفلفل اسود مقادير الباشميل 5 ملاعق دقيق ملعقتين كبيره سمن كاسين حليب مكعب ماجي ملعقه كبيره جبن شدر سائل بيضه الطريقة: - تقلي البطاطس في الزيت ثم توضع علي ورق نشاف. - تذبل البصله في الزيت ثم يضاف اللحمه المفرومه وتقلب. - ضعي عصير الطماطم والصلصه والبهارات وتترك حتي تتسبك ويبقي فيها ماء قليل. - ترص شرائح البطاطس في الصينيه وضعي عليها خليط اللحم وتسوي بالملعقه. - نحضر الباشميل وذلك بوضع السمنه علي النار ثم نذوب الدقيق فيها والماجي ويضاف الحليب بالتدريج مع التقليب حتي يغلظ، يرفع من النار ونضيف له بيضة مع التقليب. - اسكبي الباشميل علي البطاطس واللحمه وتدخل الفرن حتي تحمر. تترك تبرد قليلا ثم تقطع وتقدم بالهنا